mandag den 23. november 2009

Årets albums 2009

A.C. Newman - Get Guilty
Jeg er i tvivl om hvorvidt den rent faktisk er bedre end debuten. Men jeg har altid en svaghed for debuter, så måske ikke. Men knaldgod, det er den. Sådan skal indiepop/rock lyde.

Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle
Elsker den mørke, stemningsfulde og nogle gange åbenbarende stemme og musik. Solid og skæv singer/songwriter?

Mirah - (a)spera
Min yndlingslebbe leverer hendes mest helstøbte album med masser af Mirah, The Microphones/Mount Eerie stemning og -melodier.

Sunset Rubdown - Dragonslayer
Det er måske forbudt at sige, men det er lige før at det er deres bedste udgivelse. Jeg må have hørt den 50 gange eller noget. Og så er jeg hemmeligt forelsket i hende der Camille. Og også lidt Spencer.

Det må været årets album.

Yo La Tengo - Popular Songs
Endnu en omgang "sådan skal indierock lyde". Skæv, ligetil og charmerende.Det var ikke mange rigtig gode plader og bestemt et fattigt musikår, i hvert fald på nuværende tidspunkt. En del større navnet har ikke rigtig bidt sig fast og en del har jeg slet ikke gidet lytte til. Jeg har måske også hørt mindre musik fra i år end jeg sidste år hørte musik fra samme år fordi jeg ikke bruger mediecenteret så meget mere til at lytte til musik, nu hvor Lise jo også skal kunne være her (og hun hører altzå lidt kedeligere musik end jeg ofte gider).

3 kommentarer:

Thor sagde ...

Jeg ved sgu ikke med Dragonslayer.
Den havde ihvertfald 4 stærke sange, men resten var åh så kedeligt. Og Idiot Heart irriterer mig nu.

Måske er det på tide at tage den frem igen...

Mirah, hende har jeg aldrig ordentligt fået hørt. Det kan være det er et godt jump-on ounkt.

Morten sagde ...

Mirah er ikke noget for dig, men jeg kan godt sende dig pladen hvis det er.

"Idiot Heart" er sgu da vildt fed og med masser af god Canada-spade.

Det er mærkeligt at det er mig af os to der bedste kan lide Dragonslayer. Jeg var jo ikke just glad for den i starten!! Et godt eksempel på at jeg giver plader flere chancer end visse andre ...

Morten sagde ...

Det var godt at du nævnte "Idiot Heart" så jeg kan sidde her på kontoret til morgen og rock'e derudaf med Spencer og Camilla Wynne Ingr i ørerne. Guf!!

Tjek i øvrigt dette meget, meget fine billede af Spencer ud: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/SpencerKrug1.jpg