mandag den 13. oktober 2008

Die Boote.... welche?

"Båden" er en film ingen af os har set, og som tilsyneladende er DEN ubådsfilm man skal se, hvis man kun skal se een. Den var et internationalt hit tilbage i 1981, Tysklands dyreste film - først overgået for for år siden - nr. 67 på IMDB's top 250 og eftersigende en uhyre effektiv gengivelse af den psykiske terror sådan en flok ubådsmenige udsættes for midt i krigshelvedetiden, flere hundrede meter under havets overflade.

....Men hvilken version skal vi se?

Skal det være Direcor's Cut? Den 3,5 time lange version, der er en hel time længere end den oprindelige, der blev vist i biografen (som man ikke kan få på dvd). Den siges dog at putte lidt mere kød på persongalleriet, og få historien til at hænge mere sammen, så det virker jo som det oplagte valg...
Men, men, men...! DAS Boot er jo oprindeligt en tysk mini-serie, og man kan da sagtens få fat i den oprindelige UNCUT version, udgivet som den har været ment, i hele sin episke 5-timers(gisp efter vejret) længde...

Der er altså i teorien hele tre forskellige versioner man kan se. Jeg hælder uden tvivl til een af de sidste to... hvad siger USS Ovi?


Andre Boot film:

2 kommentarer:

Morten sagde ...

So viele möglichkeiten! Ich glaube das originale verzzzion mit der ekstran stzzzenen der direktors film ist eine sehr gute ide!

Desværre virker dine links ikke. 5 timers tysk-serie er nok i overkanten og hvis ikke biografudgaven kan skaffes på DVD, så virker det ret oplagt at tage directors cut på 3,5 timer. Den er måske også endnu federe end biografudgaven! Og det er jo i godt selskab, så hvad fanden!

Kan købes fra play for £6.46! http://www.play.com/DVD/DVD/4-/1913/Das-Boot/Product.html

Thor sagde ...

Man kan få DC cuttet til 50kr i TP, den køber jeg ved lejlighed.

Tjek iøvrigt: http://www.amazon.com/Exploitation-Cinema-Cemetery-Vampire-Hookers/dp/B001ATO9HA/ref=pd_sim_d_3

Den første film virker ganske passende...