onsdag den 2. januar 2008

Top 5 lister

Det er svært at få bedre film end A Life Aquatic (så den forleden - det er jo en af verdens sjoveste film) eller High Fidelity (så den i går til væmmelige 1. januar-tømmermænd(sblues)) når man er lidt langsom i hovedet og bare gerne vil se en film uden egentlig plot. Jeg var slet ikke klar over at sidstnævnte var så sygelig musik-centreret. Jeg husker den kun meget svagt. Men sjov var den da, og der er tid til lidt selvransagelse efter at have set den! Jeg vil straks lave en top 5 over værste musik-introduktioner (med kilde):

1. Dansk musik (alle, især "musiklogen" og Tobias' danske mix)
Musik for pøblen. Eneste undtagelse er The Raveonettes debut-ep. Den er fanmar fed.

2. Vincent Van Go Go (Søren)
Jaja hvis man er helt anal, så tæller den også med under punkt 1, men det var så skrækkelig en oplevelse, at den får en placering for sig selv. I sig selv burde den have en førsteplads, men der er så mange introduktioner af dansk musik, at de tilsammen nok slår VVGG.

3. Genren "doom metal" med råb, growling osv (på en mix-cd fra en fra svingninger)
Det er simpelthen noget af det mest forfærdelige jeg nogensinde har hørt. Er ikke klar over om det overhovedet er musik.

4. ?

5. Måske noget mere fra "musiklogen"?

Hmmm ... jeg må vende tilbage senere og færdiggøre listen, så jeg kan få bearbejdet mine traumer på bedste Rob-vis. Måske kan du hjælpe mig?

4 kommentarer:

Thor sagde ...

Er du komplet sindssyg!!!!???

Jeg kan tage meget... jeg æder homo-insinuationer i mig til hver en tid, jeg holder til barnlig tilsvining af min sunde musik-smag og beskyldninger om at se tegnefilms-porno til hver en tid.... men at jeg på noget tidspunkt har forkyndet Limp Bizkit's musik til nogen som helst er en ulækker løgn!!!

Jeg hader NU-metal ligeså meget som enhver anden med lidt smag.

Kunne du virkelig ikke komme i tanke om noget jeg har introduceret dig for, som er dårligt? Du kan da ikke kende andre der har pushet dig så meget musik som jeg har?

Det må derfor være en anerkendelse af hvor ufejlbarig jeg er, intet andet...

Desuden er High F. en kongefilm.

Morten sagde ...

Det er jo (næsten) flere år siden at du introducerede mig for musik. I hvert fald musik jeg ikke kender i forvejen. Husker stadig dit meget overraskede fjæs da du introducerede Sufjan til en musikloge-aften hos mig, hvor jeg kendte Illinoise i forvejen ;-)

Men jeg husker ikke meget du har introduceret mig for ... på godt og ondt. Kan du hjælpe mig her?

Thor sagde ...

Jeg har da brændt en del CD'er med mp3er til dig, men du lytter jo ikke til dem.

Og har for længst opgivet at anbefale dig noget, du finder det jo selv.

Morten sagde ...

Tid til selvransagelse:

1. Ja, du har brændt en del til mig, men jeg har ikke fået lyttet til meget. Der er forskellige mere eller mindre dårlige forklaringer på dette, men én af dem er i hvert fald at jeg indtil for kort tid siden (da jeg fik mit mediecenter op at køre) faktisk ikke fik hørt al den musik jeg downloadede. Dit såvel som "mit". Det er ved at ændre sig. Forhåbentlig betyder det også at jeg får hørt noget mere af din musik.

2. Jeg er faktisk ved at gå lidt kold i musik. Eller også har jeg svært ved at finde god musik, som gør mig høj. Det er som om jeg har støvsuget indiemarkerne for lettilgængelig pop og rock, og nu står tilbage med 150GB småkedelig musik, som ikke rigtig gør det for mig. Jeg er sågar holdt op med at læse på svingninger. Det har jeg ellers gjort dagligt i flere år. Selvom det kan lyde fjollet, så siger det alligevel en del.